La Liga-clubs uiten zorgen in Barça-gate: 'Onze reputatie is in gevaar'

La Liga-clubs uiten zorgen in Barça-gate: 'Onze reputatie is in gevaar'

21-02-2023 11:22
65

Meerdere La Liga-clubs hebben zich uitgesproken over het schandaal dat zich voordoet bij FC Barcelona. De club uit Catalonië wordt beschuldigd van frauduleuze betalingen. Onder meer Sevilla heeft een statement naar buiten gebracht.

Barcelona zou vanaf zes miljoen euro aan een bedrijf van de voormalige vicevoorzitter van de scheidsrechterscommissie van het land, José Maria Enriquez Negreira, hebben betaald. Het zorgt voor ophef in La Liga. Sevilla en Espanyol benadrukken dat een grondig onderzoek noodzakelijk is, omdat 'de reputatie van het voetbal in La Liga op internationaal vlak in gevaar is', klinkt het op de clubsite.

'Er zijn uitzonderlijke maatregelen nodig om op te helderen wat er werkelijk is gebeurd', voegt Espanyol daaraan toe. Miguel Ángel Gil Marín, CEO bij Atlético Madrid, liet maandag op een persconferentie over salarislimieten in La Liga ook van zich horen. 'Ons standpunt is heel duidelijk: het is een zeer ernstige kwestie en voor het welzijn van ons voetbal moet het compleet worden onderzocht en opgehelderd.'

Barcelona-directeur Mateu Alemany zegt dat de Catalanen een intern onderzoek gaan starten. Het Openbaar Ministerie in Spanje is ook al met de zaak bezig.