'Chelsea nog niet uitgekocht: Londenaren in de race om Ligue 1-club te kopen'

'Chelsea nog niet uitgekocht: Londenaren in de race om Ligue 1-club te kopen'

24-02-2023 20:14
18

Chelsea-eigenaar Todd Boehly wil zijn tentakels in het voetbal nog verder uitspreiden en is daarom in de race om het Franse Racing Strasbourg over te kopen. Volgens L’Équipe zouden de Londenaren zelfs al een meeting hebben gehad met de Franse club.

De eigenaar van Strasbourg, Marc Keller, reageerde eerder al op de mogelijke overname van de club. “Wij reflecteren op de beste manieren om de club draaiende te houden en onze ambities te verwezenlijken. We overwegen ook de optie om dit te doen met een sterke partner die een sterke investering van de club kan doen.” Strasbourg staat op dit moment vijftiende in de Franse Ligue 1.

De constructie tussen beide clubs zou zijn dat Chelsea honderd procent van de aandelen in Strasbourg in handen krijgt. Door de Franse ploeg over te nemen kunnen de Londenaren jonge talenten laten rijpen in de Ligue 1. Boehly is al langere tijd bezig om zich volledig in het voetbal te nestelen en liet dat ook zien door de bezige transferperiode die hij had bij Chelsea deze winter.