Veldbestormer AZ-doelman Esteban over Dylano K: 'Kan straks weer door Eindhoven'

Veldbestormer AZ-doelman Esteban over Dylano K: 'Kan straks weer door Eindhoven'

24-02-2023 23:30
87

Telkens wanneer er een veldbestormer in het voetbal is wordt er teruggedacht aan die ene keer dat AZ-doelman Esteban aangevallen werd in 2011. Toen was Ajax-supporter Wesley de boosdoener, deze week was dat PSV-fan Dylano K. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Wesley over zijn ervaringen na zijn daad twaalf jaar geleden.

In 2011 rende Wesley het veld op tijdens de bekerwedstrijd Ajax-AZ en trapte hij Esteban. De doelman verdedigde zichzelf, maar werd daardoor met rood van het veld gestuurd. De wedstrijd werd vervolgens gestaakt, maar in de rematch verloor Ajax alsnog. "Ik heb toen wel veel dreigementen gekregen ja. Ik kreeg als straf toen een half jaar cel, 10.000 euro boete en een stadionverbod van dertig jaar."

Wedden

Meer odds

Wesley denkt dat de emotionele schade voor Dylano K. wel wat minder zal gaan worden dan die van hem destijds. De supporter van PSV bestormde donderdagavond keeper Marko Dmitrovic van Sevilla FC. "Ik denk dat hij er minder last van gaat hebben dan ik destijds. Hij kan straks gewoon nog door Eindhoven lopen. Door mij werd die wedstrijd gestaakt en verloor Ajax later alsnog. Het is niet dat door die actie PSV uiteindelijk niet doorging in de Europa League."

Nog elke keer als er een veldbestormer wordt gesignaleerd krijgt Wesley weer genoeg herinneringen aan zijn vlaag van verstandsverbijstering. "Donderdag stroomden de appjes alweer binnen ja, zelfs van journalisten."