Bizar: FC Sion-trainer één week aan de kant gezet, eigenaar neemt stokje over

Bizar: FC Sion-trainer één week aan de kant gezet, eigenaar neemt stokje over

27-02-2023 12:16
22

Dat het rommelt bij FC Sion mag duidelijk zijn. Na de 4-0 nederlaag tegen St. Gallen verbrandden fans al het shirt van Mario Balotelli, maar nu is ook trainer Fabio Celestini verplicht op verlof gestuurd, bevestigt de club.

Het besluit van de nummer voorlaatst van de Zwitserse competitie doet de nodige wenkbrauwen fronsen. Celestini wordt over een week namelijk 'gewoon' weer terugverwacht, valt te lezen in de verklaring. Hij wordt de komende twee duels vervangen door zijn baas; eigenaar en clubvoorzitter Christian Constantin. Laatstgenoemde is de eindverantwoordelijke tijdens het tweeluik met Lugano. Beide teams treffen elkaar deze week zowel in de beker als in de competitie.

Mede door de komst van Balotelli waren de verwachtingen voorafgaand aan het seizoen hooggespannen, maar Sion presteert zeer teleurstellend. De ploeg van Celestini wist al twaalf wedstrijden niet te winnen. Eigenaar Constantin denkt daarom - in ieder geval tijdelijk - beter af te zijn zonder hem. Of de trainer daadwerkelijk terugkeert volgende week, valt te bezien. Hij staat pas sinds november aan het roer bij de dertienvoudig bekerwinnaar.

Sion blijkt sowieso een trainerskerkhof te zijn. Sinds Constantin de club overnam in 2002 versleet hij al 52 trainers.