Vernedering komt hard aan bij Den Bosch: 'Zijn niet meer betaald voetbal waardig'

Vernedering komt hard aan bij Den Bosch: 'Zijn niet meer betaald voetbal waardig'

03-03-2023 23:15
69

De verbijstering is groot bij FC Den Bosch, dat vrijdagavond compleet vernederd werd door PEC Zwolle. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie versloeg de Brabanders met 13-0 en evenaarde daarmee een Nederlands doelpuntenrecord.

Den Bosch-aanvoerder Danny Verbeek liep na afloop leeg voor de camera van ESPN. De middenvelder is kind van de club en was zichtbaar aangeslagen. "Ik denk dat deze wedstrijd je altijd bijblijft. Het is de grootste vernedering van mijn carrière. We weten dat we vijf, zes, jongens missen en dan kan je zien dat wij niet meer betaald voetbal waardig zijn."

Verbeek merkte vanaf het begin al dat het helemaal mis zou gaan. "Als ik zie wat je van tevoren afspreekt, en de totale voetballogica die wij als voetballer en als ploegen missen… Dan kan je Hans Klok voor de selectie zetten, maar dat gaat ‘m niet worden."

De Gier
Ook trainer Jack de Gier is behoorlijk aangedaan. "Dit is het dieptepunt uit mijn voetbalcarrière, zowel als speler en als trainer. Deze avond zal lang bijblijven. Als je afspraken maakt en je geeft zo snel de doelpunten weg, dan weet je dat het een moeilijke avond wordt. Dit was natuurlijk wel heel slecht."