Van Dijk in top-vier: 'We moeten beter letten op het welzijn van spelers'

Van Dijk in top-vier: 'We moeten beter letten op het welzijn van spelers'

09-03-2023 15:42
12

Virgil van Dijk kraakt een kritische noot naar aanleiding van het overvolle speelschema van dit seizoen. De Liverpool-verdediger behoort tot de vier spelers die het meest hebben gevoetbald tussen 1 augustus 2022 en 1 januari 2023.

Van Dijk vertelt op de site van spelersvakbond FIFPRO, dat onderzoek deed, over zijn ervaringen met het drukke programma. "Om topfit te zijn voor het WK wilde ik alle wedstrijden bij mijn club spelen, wat op één wedstrijd na is gelukt. Als voetballer wil je alle wedstrijden spelen, maar het schema wordt steeds drukker. Zeker als je het vergelijkt met voorgaande jaren. In de Premier League is het niveau zo hoog en zijn de wedstrijden zo moeilijk. De competitie is veeleisend", vertelt de Oranje-captain.

Van Dijk staat met zijn hoeveelheid speelminuten in een rijtje met grote namen. Alleen Nicolás Otamendi (Benfica), Enzo Fernandez (Chelsea) en Harry Kane (Tottenham Hotspur) maakten meer minuten tussen 1 juli 2022 en 1 januari 2023. Toch is er bij Van Dijk geen sprake van boosheid. "Ik ben niet degene die klaagt, want wij voetballers mogen van geluk spreken. We zijn heel bevoorrecht en dat besef ik zeker. We moeten desondanks wel beter letten op het welzijn van onze spelers en ook vooruitkijken naar de toekomst."