Snelheidsduivel Van Ewijk spiegelt zich aan Dumfries: 'Hij lijkt me een wijze man'

Snelheidsduivel Van Ewijk spiegelt zich aan Dumfries: 'Hij lijkt me een wijze man'

10-03-2023 20:38
14

Milan van Ewijk spiegelt zich aan Denzel Dumfries. De rechtsback sc Heerenveen, tevens de snelste speler in de Eredivisie, hoopt uiteindelijk op een soortgelijke carrière.

Van Ewijk speelde in de jeugd van Feyenoord, maar moest op zestienjarige leeftijd vertrekken. "Mijn hele familie was meeverhuisd, ze hebben hun werk en vrienden opgegeven voor mij", aldus de vleugelverdediger in gesprek met de NOS. "En na zes jaar krijg je het pijnlijke bericht dat je niet goed genoeg bent. Wat terecht was. Ik was toen nog een rechtsbuiten zonder rendement, en ik had problemen met de groei."

Van Ewijk deed uiteindelijk een stapje terug, en belandde uiteindelijk via Excelsior Maassluis en ADO Den Haag bij Heerenveen. Daar wordt hij weleens vergeleken met Dumfries, die ook pas op relatief late leeftijd doorbrak. "We hebben een beetje dezelfde carrière, we gaan dezelfde kant op en ik hoop ook verder zijn richting op te gaan. Niet per se naar PSV of Italië hoor. Ik ben pas 22 en heb nog een aardige weg te bewandelen om op dat niveau te komen", aldus de Amsterdammer, die onlangs de indrukwekkende snelheid van 34,66 kilometer per uur produceerde. 

Van Ewijk had in het verleden al eens contact met Dumfries. "Ik kan hem wel een berichtje sturen. Ik heb hem weleens gesproken via Instagram. Wat hij zou zeggen? Ik denk: volg je hart, ga op je gevoel af. Hij lijkt me een wijze man."