Boskamp: 'Eigenwijs, wilde alleen overleg plegen met eigen assistentjes'

Boskamp: 'Eigenwijs, wilde alleen overleg plegen met eigen assistentjes'

11 maart - 10:27 Laatste update: 11:08
11

Na de 5-1 nederlaag tegen Benfica in de Champions League duurde het nog geen 24 uur voordat het gedaan was met voormalig Club Brugge-trainer Scott Parker. Jan Boskamp kan zich het ontslag wel voorstellen.

Parker won slechts twee van de twaalf wedstrijden en moest deze week het veld ruimen. Een match werd het nooit en dat begon al bij zijn presentatie, toen Parker aangaf weinig van het Belgische voetbal te kennen. In Belgische media klonk er onder meer kritiek op zijn manier van communiceren, die niet bij iedereen goed zou zijn gevallen. "Tuurlijk werd-ie hard aangepakt", vertelt Boskamp aan Het Belang van Limburg over de omgang met Parker.

"Maar dat had ook alles te maken met zijn eigenwijsheid en het feit dat hij alleen maar overleg wilde plegen met zijn eigen assistentjes. Als je dan op je voorstelling ook nog aangeeft niets van het Belgisch voetbal te kennen, dan maak je het jezelf gewoon heel erg moeilijk", aldus de voormalig trainer van RSC Anderlecht, Standard, KSK Beveren, KRC Genk, KV Kortrijk en Lierse SK.

Parker was 67 dagen in dienst bij Club Brugge. Blauw-Zwart stelde Rik De Mil aan als interim-coach na het vertrek van de Engelsman. Het zette aanvankelijk in op Alfred Schreuder, maar zijn komst is onzeker.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie