'Franse voetbalbond wil verrassen en Thierry Henry strikken als nieuwe bondscoach'

'Franse voetbalbond wil verrassen en Thierry Henry strikken als nieuwe bondscoach'

16-03-2023 08:20
12

Thierry Henry is de absolute droomkandidaat van de Franse voetbalbond om de nieuwe bondscoach te worden van het vrouwenteam van Frankrijk. De voormalig topvoetballer van onder meer Arsenal en FC Barcelona gaf onlangs aan weer op eigen benen te willen staan.

Henry was tot voor kort assistent-trainer van Roberto Martínez bij de nationale ploeg van België. Laatstgenoemde tekende begin dit jaar een contract bij de Portugese bond, waarna Henry besloot weer zelfstandig aan de slag te willen. 

Dat kan nu. Volgens het gerenommeerde L’Equipe is de oud-aanvaller de droomkandidaat van de Fédération Française de Football, dat na het ontslag van Corinne Diacre opzoek is naar een nieuwe eindverantwoordelijke. 

Henry heeft al ervaring als hoofdtrainer. In het verleden stond hij bij zowel AS Monaco als Montréal CF voor de groep. Bij beide clubs werd hij ontslagen. Vrij recent werd hij ook in verband gebracht met het bondscoachschap van de Verenigde Staten, dat samen met Mexico en Canada het WK van 2026 organiseert.