Koopmeiners lyrisch: 'Knap hoe hij het gat dat Wijndal achterliet opvult'

Koopmeiners lyrisch: 'Knap hoe hij het gat dat Wijndal achterliet opvult'

16-03-2023 11:55
20

Teun Koopmeiners is onder de indruk van AZ-spelers Milos Kerkez, Vangelis Pavlidis en Jens Odgaard. De middenvelder van Atalanta Bergamo zag hoe de Alkmaarders vorige week zegevierden tegen SS Lazio.

Koopmeiners volgt zijn voormalig broodheer nog op de voet. "Ik kijk graag naar Kerkez. Ik vind het enorm knap hoe hij het gat heeft opgevuld dat Owen Wijndal na diens vertrek naar Ajax achterliet", laat hij optekenen door Voetbal International. "Kerkez heeft nog wel druistige momenten, maar dat heeft met zijn jonge leeftijd te maken. Hij speelt met heel veel gif en energie en met een sterke drang naar voren. Ook technisch is hij begaafd."

Ook de voorhoede van AZ kan Koopmeiners bekoren. "Ik vind Vangelis Pavlidis en Jens Odgaard erg goed. Dat zijn aanvallers die uit het niets gevaar kunnen stichten. Ze maken ook echte aanvallersdoelpunten. Niet alleen als eindstation van een aanval of via strafschoppen. Odgaard die zichzelf kan vrijspelen vanaf de zijkant en dan van afstand hard op doel schiet. Pavlidis die goed meevoetbalt en daarnaast echte spitsengoals maakt. Dat vind ik heel knap."

Return
AZ verdedigt donderdag een 1-2 voorsprong tegen Lazio. "AZ heeft in Rome een uitermate knappe prestatie geleverd, maar het is nog lang niet gedaan. In Nederland zijn we goed in euforisch doen, terwijl de buit nog niet binnen is. AZ heeft nog helemaal niks, ze zijn op de helft van deze krachtmeting. Als je succesvol wil zijn, zul je constant moeten zijn. Ik hoop dat het gaat lukken", aldus Koopmeiners.