Update: FC Groningen slaat belangrijke slag en verlengt met gewilde revelatie

Update: FC Groningen slaat belangrijke slag en verlengt met gewilde revelatie

17 maart - 12:31 Laatste update: 11:32
38

Thijmen Blokzijl gaat zijn contract bij FC Groningen verlengen, weet het Dagblad van het Noorden. De achttienjarige verdediger zet zijn handtekening onder een verbeterd contract tot medio 2026.

Blokzijl en Groningen waren al voor langere tijd in gesprek met elkaar over een nieuwe verbintenis. Zijn contract liep af tot de zomer van 2024 en daar zijn nu twee jaar aan toegevoegd, klinkt het. Groningen weet de gewilde Blokzijl daarmee uit handen te houden van geïnteresseerde clubs. Eerder gaf Blokzijl, die op 8 januari zijn Eredivisie-debuut maakte, al aan dat hij wel oren had naar een langer verblijf bij Groningen. 

Inmiddels is Blokzijl een vaste waarde in het hart van de defensie bij De Trots van het Noorden. Samen met Radinio Balker vormt hij een van de lichtpuntjes in de ploeg van Dennis van der Ree, dat een moeizaam seizoen doormaakt. Groningen staat op de zeventiende plaats in de Eredivisie en moet vechten om lijfsbehoud.

Update:
FC Groningen heeft de contractverlenging van Blokzijl bevestigd. De talentvolle centrumverdediger ligt tot de zomer van 2026 vast, met een optie voor een extra seizoen. "Ik ben niet alleen speler, maar ook supporter van deze club. Van jongs af aan ging ik als jongetje met mijn opa als supporter naar Euroborg", zegt hij op de clubsite.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie