'Slot had me gebeld, dan denk je wel: topclub, Europees voetbal... Is een boost'

'Slot had me gebeld, dan denk je wel: topclub, Europees voetbal... Is een boost'

18 maart - 16:55
11

Het had weinig gescheeld of Jan Paul van Hecke was in januari naar Feyenoord vertrokken. Brighton & Hove Albion, de werkgever van de 22-jarige verdediger, zette een streep door de deal.

"Arne Slot had me een paar keer gebeld. We voerden ontzettend goede gesprekken en hij overtuigde me naar Feyenoord te komen", laat Van Hecke optekenen door Voetbal International. Door de blessure van Gernot Trauner waren de Rotterdammers op zoek naar een vervanger en Van Hecke moest op huurbasis komen. "Slot wilde per se een Nederlander. Dan denk je wel: Een topclub, bovenaan in de Eredivisie, nog in het bekertoernooi actief en ze spelen Europees voetbal. Als je daar kan spelen, geeft dat wel een boost..."

Van een transfer kwam het niet. "De club wilde het niet. En met een reden. Dan kan je hoog of laag springen, maar het gaat niet gebeuren." Achteraf kan Van Hecke leven met hoe het is gelopen. "Ik zit er steeds dichter tegenaan, we gaan meer wedstrijden spelen, strijden voor een ticket voor de Champions League en spelen de kwartfinale van de FA Cup. Dan zit ik gewoon op een goede plaats."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie