Beslissende klap in titelstrijd verwacht: 'Feyenoord heeft het momentum'

Beslissende klap in titelstrijd verwacht: 'Feyenoord heeft het momentum'

19 maart - 09:35
117

Salomon Kalou en André Bahia zien Feyenoord zondag als favoriet in De Klassieker tegen Ajax. De twee wonnen zelf in 2005 in Amsterdam. Dat is nog altijd de laatste Rotterdamse zege op bezoek bij de aartsrivaal.

Kalou verwacht dat het elftal van Arne Slot daar verandering in gaat brengen. "De club heeft nu het momentum en doet het in de Europa League ook nog eens goed. Ajax heeft daarentegen wat problemen en wint de wedstrijden moeizaam", stelt de aanvaller uit Ivoorkust in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik vind dat Feyenoord meer een team dan Ajax is. Feyenoord is echt een collectief, terwijl Ajax naar mijn mening meer van het individu moet hebben."

Bahia sluit zich bij zijn voormalig teamgenoot aan. De oud-verdediger uit Brazilië denkt zelfs dat Feyenoord de beslissende klap uit gaat delen in de titelstrijd. "Ik vrees dat het lastig zal worden voor Ajax. Natuurlijk, daar zijn ook goede spelers. Maar Ajax heeft een nieuwe trainer (John Heitinga, red.) en wint maar moeilijk wedstrijden. Alles is nieuw voor dit team."

De oud-Feyenoorders zien Orkun Kökcü als de grote man bij de Rotterdammers. "Orkun Kökçü gaat met zijn techniek het verschil maken. Hij speelt momenteel prima bij Feyenoord en heeft alles over voor dit team. Zijn doelpunten zijn dit seizoen heel belangrijk voor de ploeg. De basis van Feyenoord, dát is Kökçü", aldus Kalou. 

Bahia is ook te spreken over landgenoot Igor Paixão en predikt geduld. "Zeker omdat het pas zijn eerste seizoen in Rotterdam is. Dat is niet makkelijk voor een Braziliaan. Paixão heeft al een paar keer gescoord en echt het verschil bij Feyenoord gemaakt." De vleugelaanvaller scoorde onder meer op schitterende wijze tijdens De Klassieker in De Kuip in januari (1-1).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie