Tadic was onder indruk van opponent: 'Hij zei dat Ajax zo'n keeper nodig had'

Tadic was onder indruk van opponent: 'Hij zei dat Ajax zo'n keeper nodig had'

23 maart - 14:02
44

Luxemburg-aanvoerder Laurent Jans, die vorig seizoen nog bij Sparta speelde, ziet in teamgenoot Anthony Moris wel een keeper voor Ajax. Jans is namelijk onder de indruk van de 32-jarige goalie van Union Sint-Gillis.

Jans en Moris stonden anderhalf jaar geleden tegenover Servië in de WK-kwalificatie. Laatstgenoemde viel toen op bij Ajax-aanvoerder Dusan Tadic "Toen we tegen Servië speelden, speelde Moris een ongelooflijke wedstrijd. Na de partij zei Dusan Tadic hem dat Ajax een doelman als hem nodig heeft", zo vertelt Jans aan La Dernière Heure. "Ik zie hem wel passen in een ploeg als Ajax, die graag de bal heeft. Maar ook in bijvoorbeeld Spanje of Duitsland zou hij zich kunnen doorzetten."

Moris heeft de opmars van Union van dichtbij meegemaakt. Hij begon bij de club als eerste doelman op het tweede niveau, terwijl hij vorig seizoen de landstitel kon ruiken met de club. Ook dit seizoen is Moris een vaste waarde bij Union.

Anderhalf jaar geleden stond Remko Pasveer nog maar net onder de lat bij Ajax, maar inmiddels hebben de Amsterdammers zich versterkt met Gerónimo Rulli. De Argentijn kwam afgelopen winter voor een miljoenenbedrag over van Villarreal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s