'Virusinfectie maakt van Oranje figurant: kans 99 procent dat Frankrijk wint'

'Virusinfectie maakt van Oranje figurant: kans 99 procent dat Frankrijk wint'

23 maart - 16:02
58

Valentijn Driessen acht de kans dat het flink gehavende Oranje vrijdagavond wint van Frankrijk nihil. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman moest donderdagmiddag vanwege een virusinfectie afscheid nemen van een vijftal spelers, waaronder Matthijs de Ligt en Cody Gakpo.

Vanwege de virusinfectie, vermoedelijk veroorzaakt door de kipkerrie van woensdagavond, moest bondscoach Ronald Koeman afscheid nemen van zijn vijf spelers. "Dit waren twee basisspelers, daarnaast nog drie anderen (Verbruggen, Veerman en Botman). Die hoopten alle drie hun eerste interland te spelen. Zoals het er nu uitziet gaat de KNVB na het duel met Frankrijk alles opnieuw bekijken. Dan bestaat de kans dat deze spelers wellicht terugkeren", aldus Driessen in een video van De Telegraaf

De situatie zorgt ervoor dat Oranje vrijdagavond tegen de Fransen allesbehalve de favorietenrol inneemt, stelt Driessen. "Als je heel reëel bent, is de kansberekening 99 tegen één procent kans dat Frankrijk wint. Aan de andere kant: die Fransen nemen vaak dit soort wedstrijden luchtig op, al is Nederland de sterkste andere ploeg in de poule. Uiteraard doe je kwalitatief wel een jasje uit, vooral met het ontbreken van Frenkie de Jong, die toch de dirigent en architect van dit elftal is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie