Schmidt helemaal op zijn plek: 'Benfica op het niveau van Barça en Real Madrid'

Schmidt helemaal op zijn plek: 'Benfica op het niveau van Barça en Real Madrid'

25 maart - 16:54 Laatste update: 27 maart - 10:15
56

Roger Schmidt voelt zich helemaal op zijn plek bij Benfica, de club waar hij zowel trainer als groot fan van is. De Duitse oefenmeester heeft veel respect voor de wijze waarop de Portugese topclub zich staande houdt in het huidige voetballandschap, zonder de financiële hulp van rijke buitenstaanders.

In een uitgebreid interview met Der Spiegel over Benfica laat Schmidt weten een voorstander te zijn van de filosofie die de club uitdraagt. "We kunnen praten over grote clubs. Daar is Benfica er één van. Het is op het niveau van Real Madrid en Barcelona. Benfica is de grootste exponent in het voetbal. Qua historie, en qua omvang", aldus de voormalig PSV-trainer. 

Schmidt concludeert dat Benfica ondanks de grote sportieve successen in het verleden een echte volksclub is gebleven. "Het is heel bijzonder. Het is een club waarvoor mensen sparen om naar het stadion te kunnen komen. Het is een club die spelers moet verkopen om rond te komen. Het is een club met twintig verschillende sporten die iedereen vol passie volgt", besluit Schmidt zijn lofzang. 

De club van David Neres en Fredrik Aursnes draait en geweldig seizoen. Benfica gaat met 68 punten uit 25 duels ruim aan kop in Portugal. Ook is de club nog actief in de Champions League, waar het binnenkort een kwartfinale-tweeluik speelt tegen Internazionale. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie