Van der Vaart ziet ideale kans bij Oranje-debuut: 'Ik vind het een goede speler'

Van der Vaart ziet ideale kans bij Oranje-debuut: 'Ik vind het een goede speler'

27-03-2023 20:58
85

Rafael van der Vaart denkt dat Mats Wieffer het niet heel veel beter kon treffen met zijn Oranje-debuut. De middenvelder van Feyenoord speelt zijn eerste interland tegen Gibraltar.

Tegen Frankrijk was Wieffer niet fit genoeg om in actie te komen. Drie dagen later laat bondscoach Ronald Koeman hem wel in de basis beginnen bij het EK-kwalificatieduel met Gibraltar. "Ik vind het leuk voor Wieffer, in zijn eigen stadion", begint Van der Vaart bij de NOS.

"Hij heeft een geweldig seizoen en niemand verwacht iets. Dit is natuurlijk een heerlijke wedstrijd voor hem om te debuteren. Hij zal waarschijnlijk veel aan de bal komen. Laat het maar zien, ik vind het een goede speler", stelt de oud-international van Oranje.

Pierre van Hooijdonk ziet dat het achteraf helemaal niet zo slecht is, dat Wieffer niet kon spelen tegen Frankrijk. "Dat komt niet zo slecht uit. Hij wilde natuurlijk wel gewoon spelen afgelopen vrijdag, zo werkt het. Maar achteraf kunnen wij natuurlijk zeggen dat het niet zo verkeerd was."