Oranje-uitblinker kende zware tijd in Engeland: 'Het was heel moeilijk'

Oranje-uitblinker kende zware tijd in Engeland: 'Het was heel moeilijk'

28-03-2023 12:34 Laatste update: 12:38
12

Nathan Aké steekt in goede vorm, maar de Oranje-international neemt de tijd om terug te blikken op een lastige periode. In zijn debuutseizoen bij Manchester City was hij onzeker, nadat hij geplaagd werd door meerdere hamstringblessures.

In een openhartig interview met Sportbible vertelt Aké over zijn zware periode, vlak nadat hij naar Manchester City ging. "Terugkomen van die blessure was heel moeilijk. Ik werd weinig opgesteld en vroeg me af wat hier de reden voor was. Ik denk dat ik door de blessures en het gebrek aan speelminuten, een deel van mijn zelfvertrouwen verloor. Ik vroeg mezelf destijds af: hoor ik wel in dit team? Push ik genoeg om te speelminuten te maken?"

Zijn blessures hadden impact op de instelling van Aké. "Als je uiteindelijk hersteld bent, denk je ook dat je zoveel te bewijzen hebt. Het resultaat is dat je dingen doet die je normaal nooit doet. Je speelt met een rare mentaliteit, van: oh, ik moet dit doen, anders speel ik de volgende wedstrijd niet. Je begint dingen te overdenken en bent totaal niet jezelf", blikt de Nederlander terug. Nu is hij een belangrijke pion bij Manchester City.

Manchester City strijdt nu met Arsenal om de titel. Aké, die terugkeert van het Nederlands elftal, blikt vooruit op de ontknoping van de Premier League. "Ik denk dat het op de laatste dag beslist gaat worden. Het is erg spannend, want alles kan veranderen. We moeten nog thuis tegen Arsenal, dus dat wordt een belangrijke wedstrijd", concludeert hij.