Advocaat lacht om ludieke ADO-actie: 'Bij Sunderland lukte het, door het salaris'

Advocaat lacht om ludieke ADO-actie: 'Bij Sunderland lukte het, door het salaris'

30-03-2023 16:47 Laatste update: 17:18
24

Dick Advocaat durft niet met zekerheid te zeggen dat ADO Den Haag zijn laatste klus als trainer is. Wel benadrukt de 75-jarige oefenmeester dat hij aan zijn laatste maanden bij de Residentieclub bezig is.

ADO-supporters hebben de website Dickmoetblijven.nl in het leven geroepen. Op het persmoment van donderdag, in aanloop naar de wedstrijd tegen Telstar, wordt Advocaat geconfronteerd met 2.200 stemmen op de teller. "Bij Sunderland hebben de supporters dat ook een keer gedaan. Daar lukte het. Al lag dat meer aan het salaris", antwoordt Advocaat ludiek, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Dat Advocaat ADO verlaat, staat vast. Een duidelijke reden daarvoor noemt hij niet. "Op een gegeven moment moet je een keuze maken. Daar heb ik mijn eigen opvatting over. Of ik kan aangeven wat doorslaggevend was? Nee, eigenlijk niet." Nog acht wedstrijden en dan zit de klus van Advocaat erop. "Misschien ga ik meer voor televisie doen. Verder laat ik het op me afkomen. Ik heb in ieder geval laatst een boek van Ivo Niehe gelezen."

"Daarin stond: dromen doe je met je ogen dicht, leven met je ogen open. Dat vind ik voor de toekomst een goede." Op het persmoment stelt Advocaat dat de supportersactie geen kans van slagen heeft. Toch sluit hij zijn trainersboek nog niet definitief. "Maar het zijn wel mijn laatste maanden als ADO-trainer, ja."