Van Dijk ontvangt lof richting Man City-uit: 'De enige die Haaland af kan stoppen'

Van Dijk ontvangt lof richting Man City-uit: 'De enige die Haaland af kan stoppen'

30-03-2023 22:29 Laatste update: 02-04-2023 12:33
35

Roy Keane denkt dat Virgil van Dijk de enige man is die Erling Haaland op dit moment kan afstoppen. Volgens de analist is de verdediger van Liverpool dé aangewezen man om tegen Manchester City de scoringsdrift van de Noor in toom te houden.

Voor Keane is Haaland in ieder geval de revelatie van dit Premier League-seizoen. "Het aantal doelpunten is ongelooflijk voor een speler van zijn leeftijd", vertelt de oud-middenvelder aan Stats Perform. "Als je speelt bij Man City, dan weet je als spits dat je kansen krijgt om te scoren. Maar dan is er ook nog iemand als Van Dijk, die een speler van wereldklasse is. Als er iemand is die Haaland stil kan krijgen, dan is hij dat zeker."

Zaterdag speelt Manchester City een belangrijke thuiswedstrijd tegen Liverpool. Mocht de ploeg van Pep Guardiola dan blijft het gat met koploper Arsenal acht punten. Liverpool kan met een overwinning dichter bij nummer vijf Newcastle United komen en zou ook afstand kunnen nemen van naaste belagers Brighton and Hove Albion en Brentford.