'AZ lijkt serieus te moeten vrezen: Benfica klopt nu ook aan in Alkmaar'

'AZ lijkt serieus te moeten vrezen: Benfica klopt nu ook aan in Alkmaar'

31-03-2023 11:15
124

Benfica denkt er serieus over na om Milos Kerkez op te pikken bij AZ, meldt het Portugese Record. Linksback Alejandro Grimaldo gaat de koploper van Portugal komende zomer namelijk verlaten. Benfica heeft al gesproken met de vader van Kerkez.

Benfica zoekt nadrukkelijk in de Eredivisie naar versterkingen voor komend seizoen. Feyenoorders Orkun Kökcü en Santiago Gimenez werden al gelinkt aan de club van voormalig PSV-trainer Roger Schmidt, nu wordt ook de naam van Kerkez genoemd. Grimaldo beschikt namelijk over een aflopend contract en alles wijst erop dat hij niet gaat verlengen. Benfica moet daardoor op zoek naar een nieuwe linksback.

De club toont nu interesse in Kerkez. Benfica heeft dus al een gesprek gevoerd met de vader van de AZ-back. In Alkmaar heeft de Hongaars international nog een contract tot medio 2026, waardoor AZ in principe kan vragen wat het wil. In de komende periode zal moeten blijken of Benfica ook doorpakt voor Kerkez.

De negentienjarige linkspoot kwam in januari van vorig jaar voor twee miljoen euro naar AZ, dat hem oppikte bij AC Milan. Na het vertrek van Owen Wijndal groeide Kerkez direct uit tot een vaste waarde. Hij is nu één van de sterkhouders van het huidige AZ.