'Feyenoord-supporters definitief niet welkom bij uitwedstrijd in Rome'

'Feyenoord-supporters definitief niet welkom bij uitwedstrijd in Rome'

31-03-2023 19:56 Laatste update: 21:01
153

Bij het Europa League-duel tussen AS Roma en Feyenoord op 20 april zijn naar alle waarschijnlijkheid geen fans van de Rotterdamse club welkom. Diverse betrouwbare media uit Italië melden dat het Italiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken dat vrijdag besloten heeft.

Fans van Feyenoord waren in september ook al niet welkom in Rome toen het de wedstrijd tegen SS Lazio speelde. Dat had te maken met een straf die het had gekregen van de UEFA, naar aanleiding van ongeregeldheden afgelopen seizoen in de Conference League. 

Bij Roma denkt men nu terug aan 2015, toen de twee clubs ook al tegenover elkaar stonden. Destijds beschadigde een groep Feyenoord-supporters een Romeinse fontein. Toen de clubs eind vorige maand weer aan elkaar gekoppeld werden, gaf burgemeester Roberto Gualtieri al aan uitsupporters te willen weren.

Dat verbod lijkt er nu dus te gaan komen. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken zou hebben besloten dat Feyenoord geen kaarten krijgt voor meereizende supporters. Volgens La Gazzetta dello Sport volgt de officiële berichtgeving snel. Mediaset meldt dat er in de Italiaanse hoofdstad gevreesd wordt dat Feyenoord-hooligans ondanks het verbod alsnog zullen afreizen.