VP's Elftal van de Week: Feyenoord en PSV hofleveranciers met trio

VP's Elftal van de Week: Feyenoord en PSV hofleveranciers met trio

03-04-2023 10:00
28

Feyenoord en PSV zijn na speelronde 27 van de Eredivisie de twee hofleveranciers voor VP's Elftal van de Week. De topclubs leveren elk drie spelers. Ook Sparta, sc Heerenveen, NEC en FC Emmen vaardigen spelers af.

Timon Wellenreuther (Feyenoord)
Het was het weekend van de keepers, want ook Stijn van Gassel (Excelsior), Geronimo Rulli (Ajax), Xavier Mous (sc Heerenveen) en Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles) blonken uit. Maar de reddingen van Wellenreuther waren wéér doorslaggevend voor de aanstaande landstitel van Feyenoord en dat telt het zwaarst.

Olivier Boscagli (PSV)
Huilend stortte Boscagli ter aarde na zijn doelpunt in Nijmegen. De Fransman keerde na 356 dagen terug in de basis van PSV en zette met zijn doelpunt een definitieve punt achter de slepende revalidatie van zijn kruisbandblessure.

Jeroen Veldmate (FC Emmen)
Zijn vader Henk was de afgelopen week regelmatig in het nieuws, maar het weekend van de familie Veldmate werd uiteindelijk gekleurd door Jeroen. In de blessuretijd van de kelderkraker tegen hekkensluiter SC Cambuur kopte de verdediger zijn ploeg naar drie cruciale punten.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Wat heeft Feyenoord toch geweldige zaken gedaan met het vastleggen van Hancko. De Slowaakse verdediger behoort wekelijks tot de uitblinkers en schoot de aanstaande kampioen (dat kan toch niet meer mis?) in veilige haven tegen Sparta.

Mica Pinto (Sparta)
Ook bij de andere ploeg op Het Kasteel blonk een verdediger uit. Pinto besloot het maar eens te proberen en schoot de bal onberispelijk in de kruising achter Wellenreuther. Na zijn goal kwamen de emoties van de mislukte contractonderhandelingen met Sparta los.

Joey Veerman (PSV)
Ruim een week geleden voelde Veerman zich amper een mens, nadat hij naar eigen zeggen 'vijf uur had lopen kotsen' in het trainingskamp van Oranje. Dit weekend was hij weer helemaal de oude. De middenvelder speelde uitstekend tegen NEC.

Oussama Tannane (NEC)
Tannane zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de nederlaag van NEC tegen PSV cijfermatig een stuk dragelijker werd. Natuurlijk is de aanvallende middenvelder eigenlijk veel te goed voor de middenmoot van de Eredivisie.

Iñigo Córdoba (Fortuna Sittard)
Door twee doelpunten van Córdoba won Fortuna Sittard van FC Groningen en zijn de Limburgers zeven speelrondes voor het einde al vrijwel zeker van handhaving. Normaal gesproken zijn 32 punten genoeg.

Igor Paixão (Feyenoord)
Het lijkt niet uit te maken wie er op de vleugels staat bij Feyenoord, allemaal kúnnen ze het verschil maken. Zo ook Paixão. Het is al lang niet allemaal even gepolijst wat de Braziliaan laat zien, maar hij speelde met vertrouwen en maakte tegen Sparta weer een belangrijke treffer.

Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen)
De teller staat inmiddels op elf doelpunten, waarmee Van Hooijdonk meedoet in de top van het topscorersklassement. De spits van Heerenveen heeft een ontegenzeggelijk een neusje voor de goal.

Luuk de Jong (PSV)
Twee doelpunten en een assist, dat is een rapport waarmee De Jong kan thuiskomen. Dit keer was de PSV-spits, die bezig is aan een ietwat tegenvallend seizoen, ook in voetballende zin heel belangrijk voor zijn profiterende ploeg.