Real maakt comeback en stampt Barcelona de grond in: Madrilenen naar finale Copa

05-04-2023 22:55 Laatste update: 22:57
39

Real Madrid heeft gehakt gemaakt van FC Barcelona in de Copa del Rey. In het hol van de leeuw wonnen de Madrilenen met maar liefst 0-4, waardoor het naar de finale van het Spaanse bekertoernooi gaat.

In eigen stadion verdedigde Barcelona een 0-1 voorsprong tegen Real Madrid. De thuisploeg moest het echter zonder Frenkie de Jong stellen. De middenvelder is nog altijd geblesseerd. Franck Kessié verving De Jong op het middenveld van Barça, dat in de eerste helft gelijkwaardig was aan Real Madrid. De twee aartsrivalen kregen allebei goede kansen, maar toch kwamen de bezoekers vlak voor tijd op voorsprong.

Robert Lewandowski was in blessuretijd dicht bij de openingstreffer voor Barcelona, maar een paar seconden later kwam Vinícius wel tot scoren namens Real. Op aangeven van Karim Benzema trok hij de stand over twee wedstrijden weer gelijk. Na rust leek Barcelona nog steeds in de war te zijn van zijn tegentreffer. Real Madrid wist namelijk razendsnel uit te lopen.

Met een droge schuiver maakte Benzema in de vijftigste minuut de 0-2 voor De Koninklijke, terwijl hij nog geen tien minuten later nog een treffer maakte vanaf de strafschopstip. Uitgerekend Kessié, die dus in plaats van De Jong speelde, veroorzaakte de penalty. Vanaf dat moment leek de wedstrijd gespeeld. Het lukte Barcelona nog amper om zijn aartsrivaal aan het wankelen te brengen.

Tien minuten voor tijd zorgde Benzema zelfs nog voor een prachtig slotakkoord. Na weer een geweldige Real-aanval schoof hij de bal koeltjes achter Marc-André ter Stegen. Benzema voltooide daarmee zijn hattrick, terwijl Real naar de finale van de Copa gaat. Daarin is Osasuna de tegenstander.