Nederlands succes in Championship: Piroe (ex-PSV) maakt veertigste voor Swansea

10-04-2023 19:38
37

Joël Piroe heeft maandag opnieuw zijn waarde bewezen voor Swansea City. De Nederlandse spits was tegen Wigan Athletic goed voor twee doelpunten en passeerde daarmee alweer de grens van veertig goals.

De 23-jarige Piroe trof in tegenstander Wigan de nummer laatst van het Championship, die dit seizoen al 62 treffers incasseerde. De oud-spits van PSV rook zijn kansen en vond al na veertien minuten het net na een fraaie combinatie met Jamie Paterson. De openingstreffer in het DW Stadium in Wigan was alweer de veertigste goal van Piroe in dienst van middenmoter Swansea, waar hij in de zomer van 2021 neerstreek.

In de 34e minuut was hij het eindstadion na een flitsende aanval. Piroe aarzelde niet en schoot prima binnen: 0-2. Dat bleek het laatste wapenfeit van het duel. De centrumspits, die in veertien wedstrijden voor PSV drie keer scoorde, staat nu met zestien goals vijfde op de topscorerslijst van het Championship. Landgenoot Zian Flemming is ook bezig aan een uitstekend seizoen op het tweede niveau in Engeland. De middenvelder annex aanvaller was al goed voor dertien treffers.