Dmitrovic blikt terug op incident: 'PSV is zich bewust van gemaakte fouten'

Dmitrovic blikt terug op incident: 'PSV is zich bewust van gemaakte fouten'

13-04-2023 18:23
24

Marko Dmitrovic heeft in aanloop naar het Europa League-duel van Sevilla met Manchester United nog eens teruggeblikt op het incident in Eindhoven. De 31-jarige doelman werd bijna twee maanden geleden aangevallen door PSV-fan Dylano K. 

"Hij kwam van achter, ik zag hem niet. Je bent totaal verrast en weet niet wat er gebeurt", vertelt Dmitrovic aan The Guardian. Hij spreekt van een madman. "Ze hebben tests gedaan en hij had veel alcohol in zijn bloed, hij was stomdronken. Misschien had hij niet de kracht om verder het veld op te gaan en was ik de dichtstbijzijnde. Ik slaagde erin kalm te blijven en hem uit te schakelen tot de beveiliging kwam. Het was niet leuk, maar ik was in orde."

De Serviër heeft PSV al vergeven, maar is wel kritisch. "Het is een geweldige club, met veel historie, met gepassioneerde supporters. Eén man kan niet een hele fanbase besmeuren. Als een fan het veld opkomt, is er sprake van een organisatorisch falen. Dat mag niet gebeuren. Dit liep goed af, maar in Turkije werd een Fiorentina-speler geraakt. Hij had een wapen kunnen dragen, iemand behoorlijk kunnen mishandelen, verwonden. Hopelijk zorgt dit ervoor dat het niet meer gebeurt."

Dat PSV-supporters hem een bloemetje stuurden, waardeert hij. "Die bloemen waren mooi. PSV heeft hem voor veertig jaar verbannen, dus zij zijn zich ook bewust van gemaakte fouten", aldus Dmitrovic, die in de Europa League Yassine Bounou vervangt onder de lat. Bang voor een nieuw incident tegen Manchester United is hij niet. "De mensen daar zijn gepassioneerd, maar ik kan me geen enkel incident in Engeland herinneren. De sfeer zal geweldig zijn."