'Gravenberch staat open voor Liverpool: oud-Ajacied wordt moedeloos bij Bayern'

'Gravenberch staat open voor Liverpool: oud-Ajacied wordt moedeloos bij Bayern'

17-04-2023 17:15
95

Ryan Gravenberch heeft volgens De Telegraaf wel oren naar een transfer naar Liverpool. Afgelopen woensdag gingen de zaakwaarnemer en vader van de middenvelder om de tafel met The Reds. In dat gesprek werd duidelijk dat Gravenberch 'moedeloos' begint te worden.

Gravenberch werd in de afgelopen weken gelinkt aan een overstap naar Engeland. De naam van Liverpool werd meerdere keren genoemd. Nu weet De Telegraaf dat de entourage van de geboren Amsterdammer heeft gesproken met de Champions League-finalist van vorig jaar. Liverpool zou erop rekenen dat het sowieso niet meer hoeft te betalen voor Gravenberch dan Bayern München een jaar geleden deed. De Duitsers maakten toen maximaal 18,5 miljoen euro over aan Ajax.

De interesse uit Liverpool zou Gravenberch echter in 'een spagaat' brengen. De top van Bayern ziet namelijk toekomst in de Oranje-international, maar ook onder trainer Thomas Tuchel komt hij weinig aan spelen toe. De Telegraaf stelt dat Gravenberch 'het vooral zichzelf aanrekent' dat hij nog geen basisplaats heeft veroverd, maar in het gesprek met Liverpool zou ook duidelijk zijn geworden dat de middenvelder moedeloos begint te worden. 'Wat moet hij beter doen als Tuchel zegt dat hij zeer goed traint en in hem gelooft, maar hem desondanks niet opstelt?'

Bij Gravenberch leeft het idee steeds meer dat de Bayern-opstelling hiërarchisch wordt bepaald. '76-voudig Joshua Kimmich (28) is al acht jaar FC Bayern-speler, onomstreden en dat begrijpt de Nederlander, die echter ook Leon Goretzka (28) voor zich moet dulden. Op de trainingen zou Gravenberch niets onder doen voor de 50-voudig Duits international', schrijft De Telegraaf.