'Ik vind Gravenberch echt beter dan Bellingham, hij kan het niet laten zien'

'Ik vind Gravenberch echt beter dan Bellingham, hij kan het niet laten zien'

18-04-2023 20:55
86

Rafael van der Vaart baarde maandag opzien door te stellen dat Ryan Gravenberch 'in alles beter is dan Jude Bellingham'. De oud-Ajacied staat een dag later nog altijd achter zijn uitspraak.

Onder meer de Britse tabloids pakten groot uit met de uitspraak van Van der Vaart. Ook op social media regende het kritiek. "Jaag ik iedereen daarmee op de kast?", reageert de oud-international verbaasd bij Ziggo Sport. "Het is mijn mening, maar ik snap wel dat mensen het oneens zijn."

Toch heeft Van der Vaart geen spijt dat hij Gravenberch beter noemde dan de Dortmund-ster. "Dat vind ik echt. Alleen de keuze qua club maakt het verschil. In zijn talent vind ik hem veel beter dan Bellingham. Alleen Bellingham speelt elke week en Gravenberch heeft niet die kans om het te laten zien."

De voormalig spelmaker stelt dat Gravenberch de verkeerde keuze heeft gemaakt door Ajax te verruilen voor Bayern München. Een stap naar een club van het kaliber Borussia Dortmund was beter geweest. "Of Tottenham Hotspur. Europese subtop klinkt zo negatief, vind ik. Want die clubs vind ik ook nog steeds top. Je moet af en toe even een tussenstapje hebben om echt te laten zien hoe goed je bent."

Aan de kwaliteiten van de twintigjarige middenvelder twijfelt Van der Vaart namelijk niet. "Als je hem ziet lopen, rechtop. Hij kan scoren, assists geven. Ik denk dat hij veel beter is dan hij kan laten zien bij Bayern."