Snoeiharde woorden voor Ten Hag: 'Hij was een dictator die geen beloftes nakwam'

Snoeiharde woorden voor Ten Hag: 'Hij was een dictator die geen beloftes nakwam'

19-04-2023 22:20 Laatste update: 20-04-2023 17:51
52

Riccardo Basta heeft als speler bij het tweede van Bayern München geen goede ervaring met toenmalig trainer Erik ten Hag. De verdedigende middenvelder bestempelt zijn oude coach als een dictator die alleen maar valse beloftes deed tegenover hem.

"Elke jongen droomt van een loopbaan als professioneel voetballer en bij Bayern zat ik daar heel dicht bij", vertelt Basta in gesprek met Sport 1. "Maar ik werd uitgelachen en Ten Hag vertelde me na mijn contractverlenging dat hij een plan met me had. Ik zou soms bij het eerste komen, maar dat is nooit gebeurd. Ik had geen goede band met hem, want hij kwam over als een dictator. Zijn plan moesten wij als spelers volgen."

Uiteindelijk speelde Basta nooit een wedstrijd voor het eerste elftal van Der Rekordmeister. Ten Hag was van 2013 tot 2015 trainer bij het tweede van Bayern München. Daarvoor was hij werkzaam bij Go Ahead Eagles, maar na zijn periode in Duitsland kwam de loopbaan van de Tukker echt in de lift. Na FC Utrecht en Ajax kwam hij vorig seizoen in Manchester terecht.