Van Bommel en Overmars mogen dromen van groot succes: 'Antwerp pakt dubbel'

Van Bommel en Overmars mogen dromen van groot succes: 'Antwerp pakt dubbel'

25-04-2023 20:33
16

Aad de Mos en Alfred Schreuder dichten het Nederlands getinte Royal Antwerp FC goede kansen toe in de strijd om het kampioenschap in België. Nu het reguliere seizoen is afgelopen in de Jupiler Pro League beginnen de play-offs.

"Ik twijfel niet: Antwerp wordt kampioen. En wint de beker. Zij pakken de dubbel", zegt De Mos in Het Laatste Nieuws. "Simpelweg omdat ze het beste spelersmateriaal hebben - Janssen, Ekkelenkamp, Stengs, de jonge jongens die het goed doen. Mark van Bommel heeft ook de ervaring uit zijn spelerscarrière die hij kan meenemen. Antwerp is langzaam aan het pieken, doet het op dit moment zakelijk. Net dát moet je kunnen - winnen als je niet in grote vorm bent."

Ook Schreuder vindt dat de ploeg van Mark van Bommel in goede vorm steekt. Hij noemt Antwerp bovendien 'stabiel'. "Weet je: zo hebben we het vorig seizoen ook met Club Brugge gedaan. Wij hadden geen grote mond, wij legden de focus op ons eigen spel, we voetbalden zakelijk én we veranderden weinig aan onze basiself. We wisten toch dat we elke wedstrijd zouden scoren."

Jan Boskamp gelooft nog in de kansen van KRC Genk, dat zijn voorsprong de laatste maanden zag slinken. "Tot twee maanden geleden speelden ze fantastisch voetbal. Daarna kenden ze een dipje. Toch houd ik het bij Genk. Ze spelen het type voetbal dat ik het leukste en mooiste vind om naar te kijken."

Genk en Union Sint-Gillis beginnen met 38 punten aan de barrage, Antwerp heeft twee punten minder en Club Brugge staat acht punten achter op de koplopers.