'Newcastle wil Ajax aftroeven en mikt op combideal met twee Turkse toptalenten'

'Newcastle wil Ajax aftroeven en mikt op combideal met twee Turkse toptalenten'

26-04-2023 12:58
74

Newcastle United mag zich langzaamaan voor gaan bereiden op Champions League-voetbal komend seizoen en daar wil de club ook zomerse versterkingen bij. Daarvoor willen de Engelsen Ajax in de weg zitten en hebben ze een scout naar Istanbul gestuurd voor Arda Güler en oud-NEC’er Ferdi Kadioglu.

Kadioglu werd geboren in Arnhem en speelde sinds de jeugd voor NEC. In 2018 werd hij voor 1,4 miljoen euro verkocht aan Fenerbahçe, waar hij inmiddels is uitgegroeid tot een vaste basisklant. In Nederland speelde hij altijd als rechtsbuiten of aanvallende middenvelder, maar in Turkije speelt hij vaak als links-of rechtsback. Ook koos hij in 2022 voor een interlandcarrière bij Turkije, ook al doorliep hij alle jeugdelftallen van Oranje.

Volgens het Turkse medium A Spor zou Newcastle United interesse hebben in een combideal bij Fenerbahçe. Naast Kadioglu zou de club ook de zeventienjarige Arda Güler in willen lijven. Het zeventienjarige toptalent stond eerder al in de belangstelling van Ajax, maar Newcastle zou ook interesse hebben. De Engelse club zou 45 miljoen euro overhebben voor een overstap van het Turkse duo.