PSV op rapport: Veerman de uitblinker, Teze stelt teleur in bekerfinale

PSV op rapport: Veerman de uitblinker, Teze stelt teleur in bekerfinale

30-04-2023 20:58
76
Author profile picture

Teun Buis

PSV wist Ajax dit keer niet te overrompelen, maar heeft wel voor de elfde keer in de historie de KNVB Beker gewonnen. De Eindhovenaren trokken na strafschoppen aan het langste eind tijdens de finale in De Kuip. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de PSV'ers.

Joël Drommel – 6: Hij had een rustige start, maar werd kort voor rust gepasseerd. Drommel kwam wat apart, met voeten eerst, zijn doel uit. Op diezelfde wijze stopte hij wel een inzet van Brobbey, al stond de spits buitenspel. In de penaltyserie keerde hij het slappe schot van Edson Álvarez en dat bleek genoeg.

Wedden

Meer odds

Jordan Teze – 5: Ajax blafte wel, maar beet lange tijd niet. Totdat Teze achteruit besloot te lopen, waardoor Bergwijn hem kon passeren en de 1-0 maakte. Na rust zat hij nog een keer mis, maar trof Brobbey de paal. Geen goed optreden.

André Ramalho – 6,5: Ramalho had de nodige overtredingen nodig in de bekerfinale, maar liet zich de kaas niet van het brood eten. De Braziliaan was een paar keer belangrijk in het voorkomen van een tegengoal.

Jarrad Branthwaite – 6: De Brit kopte aan de ene kant bijna raak, klaagde dat hij geen corner kreeg, was vervolgens te laat terug en werkte de bal in eigen doel. Branthwaite had het bovendien lastig met Brobbey, maar herpakte zich gaandeweg.

Patrick van Aanholt – 6: Van Aanholt had zich weer opgepompt voor de tweede krachtmeting met Ajax, zo concludeerde ook Edson Álvarez die de linksback imiteerde. Toch was het optreden van Van Aanholt redelijk vlakjes.

Ibrahim Sangaré – 6: Hij had soms letterlijk zijn handen vol aan Tadic. De Ivoriaanse krachtpatser slaagde er dit keer niet in om zijn tegenstanders onder de voet te lopen. Hij was ook wat slordig aan de bal.

Joey Veerman – 8: Het eerste kansje van PSV kwam na een fraaie pass van Veerman op Til. De Volendammer hield zich als één van de weinige spelers wel gewoon met voetbal bezig. Davy Klaassen wist zich meermaals geen raad met hem. De grote regisseur vanavond. Alleen zijn hoekschoppen verdienen aandacht.

Guus Til – 5,5: Til kwam heel dicht bij de openingstreffer na een fout van Klaassen. Verder kon de hardwerkende aanvallende middenvelder weinig uitrichten.

Johan Bakayoko – 5,5: Hij kreeg niet veel ruimte, maar kwam toch tot de eerste pogingen van het duel. Meer impact had de Belg dit keer niet.

Luuk de Jong – 6: Een week geleden was hij extreem belangrijk, maar in De Kuip was De Jong één van de spelers die druk was met mekkeren. Het kwam het spel niet ten goede. Door de lucht had hij dit keer meer moeite om gevaarlijk te worden.

Xavi Simons – 7: Zowel Sánchez als Álvarez kreeg geel voor een overtreding op hem. Simons bracht net als Veerman af en toe nog wat rust in het spel, maar kwam lang niet los van zijn bewakers. Met zijn actie voor de 1-1 verried hij toch weer zijn klasse.

Invallers
Anwar El Ghazi – 5: El Ghazi kreeg duidelijk de instructie om De Jong wat vaker te zoeken, maar dat lukte vaker niet dan wel. Er giing sowieso veel mis bij hem.
Thorgan Hazard – 6: De Belg zat tot dusver vooral in de lappenmand, maar scoorde wel belangrijke doelpunten tegen Feyenoord en nu Ajax. Dat is lekker invallen. Verder was hij duidelijk nog niet wedstrijdfit.
Phillipp Mwene – 6: Mwene kwam minder in de problemen dan voorganger Teze.
Érick Gutiérrez - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Fábio Silva - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Ruud van Nistelrooij - 6: De bekerfinale in De Kuip werd zeker geen blauwdruk van de topper in het Philips Stadion. Wat kleine aanpassingen bij Ajax zorgden ervoor dat PSV de druk er nu minder goed op kreeg. Ook werden Luuk de Jong en Guus Til nauwelijks gevonden door de lucht.