Totale chaos bij Leeds: TD verlaat club, voor manager dreigt ontslag

Totale chaos bij Leeds: TD verlaat club, voor manager dreigt ontslag

02-05-2023 12:20 Laatste update: 12:40
38

Leeds United heeft technisch directeur Victor Orta ontslagen. De huidige nummer zeventien van de Premier League is 'in samenspraak' met de Spanjaard tot die beslissing gekomen, zo luidt het clubstatement. Eerder op dinsdag werd al bekend dat ook manager Javi Gracia op het punt staat om de degradatiekandidaat te verlaten. 

Orta stelde eerder dit jaar Gracia aan als opvolger van Jesse Marsch, die ontslagen werd na teleurstellende resultaten. Het blijkt de laatste aanstellingen van de Spanjaard te zijn geweest. Na een gesprek op maandagmiddag is hij ontslagen.

Wedden

Meer odds

De TD was sinds 2017 werkzaam bij Leeds, waar hij ook Marcelo Bielsa contracteerde. De Argentijnse oefenmeester moest na een goede start uiteindelijk ook het veld ruimen.

Eerder werd al bekend dat de club van Nederlanders Pascal Struijk en Crysensio Summerville ook een nieuwe manager gaat aanstellen. De 68-jarige Premier League-veteraan Sam Allardyce moet The Peacocks, met nog slechts vier competitieduels voor de boeg, degradatie op Elland Road een halt toeroepen.