Openda laat Ligue 1 verbaasd achter: 'Schitteren begon toen ik bij Vitesse zat'

Openda laat Ligue 1 verbaasd achter: 'Schitteren begon toen ik bij Vitesse zat'

02-05-2023 14:40 Laatste update: 15:50
33

De Franse voetbalwereld smult op het moment van de vorm van Loïs Openda. De vroegere spits van Vitesse is één van de grootste uitblinkers bij stuntploeg RC Lens, de ploeg die verrassend derde staat in de Ligue 1. Openda vertelt zelf dat hij mede door zijn tijd bij Vitesse nu in een topvorm is.

"Ik weet dat ik hier toe in staat ben", vertelt Openda in gesprek met L’Équipe. De pijlsnelle Belg maakte dit seizoen al zeventien goals in 36 wedstrijden voor RC Lens. "Niet zo lang geleden werd ik nog maar net prof bij Club Brugge. Tijdens mijn tijd bij Vitesse begon ik wel echt te schitteren. Daar heb ik laten zien waar ik toe in staat ben. Met nog meer ervaring kan ik mezelf ook een betere speler maken, maar zo gaat het ook al niet slecht."

Wedden

Meer odds

De Nederlandse Eredivisie strijdt op het moment met de Franse Ligue 1 op de coëfficiëntenlijst, maar Openda vindt het niveau in Frankrijk toch echt hoger. "Dat niveau hier is hoger dan in België en in Nederland, maar dat wist ik toen ik hier kwam. Ik wilde toen ik hier kwam minimaal vijftien goals maken, maar dat doel heb ik nu bijgesteld naar twintig." In zijn tijd bij Vitesse maakte Openda 24 doelpunten in vijftig wedstrijden.