Van Hooijdonk 'ruziet' met teamgenoot: 'Niet trots, ziet er niet goed uit'

Van Hooijdonk 'ruziet' met teamgenoot: 'Niet trots, ziet er niet goed uit'

07-05-2023 11:26
28

SC Heerenveen-topscorer Sydney van Hooijdonk heeft spijt dat hij met Thom Haye 'ruziede' in het Eredivisie-duel met NEC. Laatstgenoemde had al op prachtige wijze gescoord uit een vrije trap, waarna de spits in de tweede helft de bal probeerde op te eisen.

Van Hooijdonk trok aan het korste eind, maar Haye wist zijn kunststukje uit de eerste helft niet te herhalen. "Ik ben hier niet trots op", reageert de gedeeld Eredivisie-topscorer als hij bij ESPN de beelden terugziet. "Het was de gretigheid. Het was een wedstrijd van weinig momenten. Dit had een moment voor mezelf kunnen zijn om de gelijkmaker te maken. Het ziet er niet goed uit, als ik er nu op terugkijk."

Van Hooijdonk scoorde een paar minuten later alsnog. "Misschien had het mij gretig gemaakt." In de eerste helft was Haye dus wel succesvol, zonder dat de spits zich ermee bemoeide. "Fenomenaal. Het was echt een geweldige vrije trap. Ik ben blij dat Thom zijn goal maakt. Ik had al één, twee vrije trappen genomen. Dat was allemaal net niet. Nu was het weer tijd voor hem, omdat hij het ook goed kan."

Door zijn goal in Nijmegen staat de teller van Van Hooijdonk al op zestien treffers dit seizoen. Toch krijgt hij weleens het verwijt dat hij voetballend te weinig brengt. "Dat vind ik altijd van die makkelijke praat. Ik vind dat ik de afgelopen zeven à acht wedstrijden goed heb gespeeld. Vandaag was het niet echt mijn wedstrijd, maar NEC heeft ook een goed centrum en wij waren niet zo goed."

Door een blunder van Jasper Cillessen trok Heerenveen ook nog aan het langste eind. "Dit gun je niemand, ik vind het wel echt sneu voor hem. Alleen ja, het is topsport. Voor ons is het gewoon heel lekker, want hierdoor winnen wij."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!