Update: Vitesse bevestigt horrorblessure en langdurige afwezigheid Buitink

Update: Vitesse bevestigt horrorblessure en langdurige afwezigheid Buitink

08-05-2023 20:58 Laatste update: 09-05-2023 10:22
26

Thomas Buitink heeft vreselijk nieuws gekregen na de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen Vitesse. Dat meldt De Gelderlander. De aanvaller van de Limburgers moest tegen zijn broodheer met een brancard van het veld en nu blijkt dat hij zijn voorste kruisband afgescheurd heeft.

De aanvaller kwam zondag na 85 minuten spelen in het veld voor de thuisploeg, maar al snel ging het mis. Tijdens een duel kwam hij verkeerd terecht en moest hij met veel pijn en hevig geëmotioneerd per brancard van het veld. Fortuna Sittard wist de wedstrijd uiteindelijk wel te winnen met 2-0, maar Buitink is vooral droevig en teleurgesteld na zijn heftige diagnose. De verwachting is dat hij negen tot elf maanden moet revalideren.

Buitink wordt dit seizoen door Fortuna gehuurd van Vitesse. De Limburgers hebben een optie tot koop in het huurcontract opgenomen, maar de kans dat deze nu nog gelicht gaat worden is vrij klein. De 22-jarige Buitink was met vier basisplekken dit seizoen sowieso geen vaste waarde bij de ploeg van trainer Julio Velázquez.

Update: Vitesse bevestigt dat Thomas Buitink een zware kruisbandblessure heeft opgelopen. De aanvaller is dit seizoen verhuurd aan Fortuna Sittard en het ging uitgerekend mis in het duel met zijn broodheer. Hij heeft zijn voorste kruisband afgescheurd. Voor Buitink wacht nu een operatie en een langdurig herstel. Hij zal ook een deel van het nieuwe seizoen missen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!