AZ kampt met groot probleem: volledige linkerkant ontbreekt in Europese kraker

AZ kampt met groot probleem: volledige linkerkant ontbreekt in Europese kraker

10-05-2023 06:35
52

AZ reist zonder Jesper Karlsson en Milos Kerkez af naar Engeland voor het Conference League-duel met West Ham United. De Zweed kampt nog steeds met een spierblessure, meldt De Telegraaf. Zijn Hongaarse teamgenoot is door een schorsing afwezig.

Karlsson speelde zijn laatste wedstrijd op 13 april tegen RSC Anderlecht in het Europese toernooi. Toen oogde de vleugelspeler niet okselfris, aangezien er met zijn fitheid wat risico werd genomen door hem te laten starten. De buitenspeler keerde in maart met lichte klachten terug van interlandverplichtingen en presteerde sindsdien slechter dan voor zijn blessure. Zijn partner op de linkerflank, Kerkez, liep een schorsing op in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht, toen AZ met penalty's te sterk was voor de Belgische opponent (2-0, AZ won met 4-1 op strafschoppen)

Wedden

Meer odds

Het dynamische duo van de Alkmaarders maakt dit seizoen naam in Europa en presteert binnenlands ook voortreffelijk. AZ mist naast Karlsson en Kerkez ook nog steeds Dani de Wit en Bruno Martins Indi. Jens Odgaard is wel fit en reist mee met de selectie naar Engeland. Hij leek zich zaterdag te blesseren tegen Ajax, maar dat bleek een kleine schrik te zijn.

De wedstrijd tussen AZ en West Ham wordt op donderdagavond om 21.00 uur afgewerkt in het London Stadium.