Kwakman en Perez spotten grote dissonant bij AZ: 'Valt hele seizoen al tegen'

Kwakman en Perez spotten grote dissonant bij AZ: 'Valt hele seizoen al tegen'

11-05-2023 23:28
50

AZ-doelman Mathew Ryan liet in de tweede helft van de wedstrijd tegen West Ham United geen goede indruk achter en dat is ook de analisten van ESPN niet ontgaan. Kees Kwakman en Kenneth Perez zien de Australiër het hele seizoen al tegenvallen en zijn heldenrol in de penaltyserie tegen Anderlecht maakt daar niet veel van goed.

Voor Kwakman is onrust het sleutelwoord bij de tegenvallende prestaties van Ryan. "Ik vind hem het hele seizoen geen heel stabiele indruk maken. De aankoop opzich is niet gek, want hij heeft al zo veel interlands en is zo'n superprof. Vooraf zijn dat allemaal pluspunten, maar met hoge ballen klemt hij zo weinig. Je brengt daar zo veel onrust door. Die penalty ziet er ook heel onbeholpen uit. Ik vind hem gewoon nog geen sterke indruk maken tot nu toe."

Perez spot naast Ryan ook nog een andere onrustfactor binnen AZ. "Je hebt gewoon een keeper nodig die je af en toe uit de brand helpt. Die moet je rots in de branding zijn en hij had ook een goede redding, maar die onrust bij hem is echt funest. Bij Sam Beukema had ik het ook hoor, die was overal en zo vreselijk onrustig. De keeper is natuurlijk een vrij belangrijk onderdeel, want die penalty’s tegen Anderlecht hadden ook op zich niks met keepen te maken."