Gouden generatie brokkelt af: 130-voudig Belgisch international houdt ermee op

Gouden generatie brokkelt af: 130-voudig Belgisch international houdt ermee op

12-05-2023 17:51 Laatste update: 17:54
45

Axel Witsel, de 34-jarige middenvelder van Atlético Madrid, heeft zijn vertrek bij de Belgische nationale ploeg aangekondigd. Dat heeft hij laten weten via zijn Instagram. De Belg speelde maar liefst 130 interlands namens de Rode Duivels.  

Witsel vertelt dat het een erg moeilijke beslissing was. 'Na zorgvuldige overweging heb ik met veel emotie de beslissing genomen om te stoppen met het internationale voetbal. Het was een grote trots dat ik de afgelopen 15 jaar mijn land heb mogen vertegenwoordigen. Veel succes aan de nieuwe generatie waarvan ik zeker weet dat ze ons nog steeds ongelooflijke momenten zullen beleven', besluit Witsel.

De laatste interlandperiode werd Witsel al niet meer geselecteerd door de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco, waardoor het WK-duel met Kroatië in Qatar zijn laatste was. De defensieve middenvelder was altijd een belangrijk onderdeel van 'De Gouden Generatie' van de Belgen die derde eindigden op het WK in Rusland. Eerder stopten ook Eden Hazard en Toby Alderweireld van die lichting.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Axel Witsel (@axelwitsel28)