Blind: Ajax-leiding heeft zich door klaagzang van Schreuder laten beïnvloeden

Blind: "Ajax-leiding heeft zich door klaagzang van Schreuder laten beïnvloeden"

13 mei - 08:55
182

Danny Blind denkt dat Ajax te veel de oren heeft laten hangen naar Alfred Schreuder tijdens de afgelopen transferperiode. De voormalig bestuurder van de Amsterdammers laat zich opnieuw zeer kritisch uit over de gang van zaken.

Blind, jarenlang lid van de raad van commissarissen, begrijpt niets van de transferkeuzes van Ajax. "Doordat er al vijf spelers weg waren denk ik dat er concessies gedaan zijn naar de trainer toe om dan toch maar een aantal spelers te halen, waar je eigenlijk niet achter kunt staan", zegt hij bij De Aftrap op NH. "Onder het mom van: er zijn er al vijf weg, dan gaan we Grillitsch maar halen. Hij zit misschien een Silvano Vos wel in de weg."

"Dan gaan we Ocampos halen, wat doet dat met Kudus, Berghuis of Van Axel Dongen?", vervolgt Blind. "Daarin zijn ze denk ik niet standvastig geweest als leiding en hebben ze zich door de klaagzang van de trainer laten beïnvloeden." Ook de komst van Owen Wijndal kan niet op goedkeuring rekenen. "Ik mag toch aannemen dat iedereen wist dat Jorrel Hato eraan zat te komen. Je hebt Daley Blind en Youri Baas, en dan ga je tóch Wijndal halen voor tien miljoen euro. Dat heeft met leidinggeven te maken, dat heeft te maken met communicatie."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s