Arsenal ziet titelkansen verdampen door keiharde nederlaag tegen reuzendoder

14-05-2023 19:48 Laatste update: 20:25
23

Arsenal is zondagavond in het eigen Emirates Stadium hard onderuit gegaan tegen reuzendoder Brighton & Hove Albion. Het kampioenschap lijkt daardoor verspeeld.

Het thuisduel begon voor Arsenal al met slecht nieuws, toen Gabriel Martinelli na iets meer dan een kwartier spelen geblesseerd raakte. Hij werd vervangen door Leandro Trossard, die inviel tegen de club die hij afgelopen winter verliet. Na een gelijkopgaande eerst helft trok Brighton de wedstrijd na rust naar zich toe.

Vijf minuten na rust deed Julio Enciso de thuisploeg pijn door de 0-1 binnen te koppen. Arsenal was machteloos en kreeg vijf minuten voor tijd nog een doelpunt om de oren: Deniz Undav maakte de 0-2, nota bene na een fout van Trossard. Met zijn eerste doelpunt voor Brighton maakte Pervis Estupiñán er zelfs nog 0-3 van.

Door de nederlaag tegen Brighton staat Arsenal op 81 punten in de Premier League. Titelrivaal Manchester City won eerder op de zondag al van Everton (0-3) en heeft vier punten meer én een duel minder gespeeld. Arsenal speelt dit seizoen nog twee wedstrijden.