Kökcü onthult problemen: 'In de voorbereiding barstte ik in huilen uit'

Kökcü onthult problemen: 'In de voorbereiding barstte ik in huilen uit'

14-05-2023 23:40
47

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü heeft voor het eerst publiekelijk gesproken over de zware tijd waar hij vorig jaar doorheen ging. Slaapproblemen braken hem op, vertelt de kersverse kampioen aan het Algemeen Dagblad.

Kökcü groeide dit seizoen definitief uit tot de grote man bij Feyenoord. En dat terwijl de voortekenen niet gunstig waren: Kökcü had grote moeite met slapen. "Ik sliep soms maar een paar uur in de nacht", vertelt hij aan het AD.

"Het vrat aan mij. In de voorbereiding op dit seizoen barstte ik in huilen uit tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. Ik ben meteen vertrokken met toestemming van de trainer, die mij goed begreep."

Slot gaf Kökcü alle ruimte en dat betaalde zich uit. "Hij heeft die situatie met mij geweldig aangevoeld. Het was een zware tijd, maar ik heb het afgesloten. En dit is een feestdag, het moet ook geen huilverhaal worden. Zeker niet, wij zijn landskampioen."

"Ik ben met Orkun gaan praten", blikt Slot terug. "Dan heb je geen gesprek met een speler, maar met een mens. We hadden al een enorm sterke band en die is toen alleen nog sterker geworden."