Heitinga baalt: 'Konden druk bij concurrentie leggen, nu is dat andersom'

Heitinga baalt: 'Konden druk bij concurrentie leggen, nu is dat andersom'

16-05-2023 07:17 Laatste update: 09:55
221

John Heitinga had de resterende 81 officiële minuten van het gestaakte duel met FC Groningen liever dinsdagavond gespeeld. De wedstrijd werd uiteindelijk ingepland op 15.00 uur, tot onvrede van de Ajax-trainer, die constateert dat de hele situatie ook invloed heeft op het sportieve aspect.  

"Dan hadden we nog een normale voorbereiding kunnen hebben dan hadden veel fans het nog live op tv kunnen kijken", aldus Heitinga in gesprek met De Telegraaf. "Dat is voor de meesten 's middags lastiger dan 's avonds. In eerste instantie hadden we het liefste zondag de wedstrijd nog uitgespeeld. Dan maar in een leeg stadion. Dat hebben we meteen in de catacomben voorgesteld. Onze tweede keus was om in Groningen te blijven en dan maandag te spelen."

De trainer van de Amsterdammers constateert ook dat de staking invloed heeft op het sportieve aspect. "We konden met een goed resultaat de druk bij de concurrentie leggen. Nu is dat andersom en daar hebben we mee te dealen. Het is ook vervelend dat het in een leeg stadion wordt gespeeld. Voor de spelers, voor onze fans maar ook voor de andere goedwillende toeschouwers die zondag in het stadion zaten en er gewoon voor de wedstrijd kwamen."

Heitinga heeft de situatie inmiddels geaccepteerd. "Wij moeten als team nu focussen op de situatie waarin we beland zijn, die gaan wij niet meer veranderen. De meeste jongens die morgen op het veld staan weten vanuit de coronaperiode wat het is om in een leeg stadion te moeten presteren."