Jansen met sterkst mogelijke linkerflank tegen West Ham: 'Gaan de grens opzoeken'

Jansen met sterkst mogelijke linkerflank tegen West Ham: 'Gaan de grens opzoeken'

18-05-2023 20:50 Laatste update: 20:54
11

Pascal Jansen is ontzettend blij dat hij voor de return tegen West Ham United weer kan beschikken over Jesper Karlsson. De vleugelaanvaller was er vorige week in Londen niet bij, toen Myron van Brederode hem verving.

In Londen was ook Milos Kerkez niet van de partij. Mees de Wit stond toen in de basis. Donderdagavond treedt AZ tegen West ham aan met de vertrouwde en op papier sterkst mogelijke linkerflank, bestaande uit Kerkez en Karlsson. 

De Zweed moet het aanvalsspel van de Alkmaarders een nieuwe impuls geven. "De dynamiek op de linkerflank zal anders zijn met Karlsson. Myron heeft wat meer vastheid aan de bal, Jesper gaat wat sneller op avontuur. De kunst is dat hij daar vandaag wat meer de balans in vindt", aldus trainer Pascal Jansen voorafgaand aan het duel in gesprek met ESPN. 

Karlsson is nog qua fitheid nog niet helemaal de oude, maar voor een duel als dit maakt Jansen graag een uitzondering. "Er staat een Europese finale op het spel, dus we gaan de grens opzoeken."

Tactische aanpassing
De trainer van de Alkmaarders hoopt de Engelsen pijn te doen via de flanken. "Het is even afwachten hoe zij vandaag zonder bal gaan spelen. Vorige week hebben we in de as een probleem voor ze gecreëerd. Vandaag willen we dat iets anders invullen. Om het heel simpel te houden zullen we er niet doorheen moeten, maar omheen. Dat betekent ook dat de komst van Kerkez heel belangrijk is.