AZ kondigt maatregelen aan: 'Dit laten we niet over onze kant gaan'

AZ kondigt maatregelen aan: 'Dit laten we niet over onze kant gaan'

19-05-2023 14:41 Laatste update: 15:37
165

AZ gaat actie ondernemen, naar aanleiding van de incidenten op de tribune tijdens het Conference League-duel met West Ham United. Dat maakt Robert Eenhoorn, algemeen directeur bij de Alkmaarders, vrijdag bekend.

Het ging donderdagavond mis op de hoofdtribune van AZ, waar relschoppers West Ham-fans en familie van de bezoekende ploeg belaagden. Eenhoorn kondigt vrijdag, na het wekelijkse perspraatje van trainer Pascal Jansen, maatregelen aan. "Laat duidelijk zijn dat dit consequenties gaat hebben, maar eerst willen we alle feiten en informatie op een rijtje hebben. Dit laten we niet over onze kant gaan", wordt hij geciteerd door Voetbal International.

"Als we alle info hebben verzameld gaan we acteren op verschillende manieren, maar ik ga daar nu nog niet op vooruitlopen." Een sanctie gaat volgen. Aan het vorige Europese seizoen had AZ een voorwaardelijke straf opgelopen. Bij een nieuw incident zouden meerdere vakken achter het doel gesloten moeten blijven. De kans bestaat dat de Alkmaarders een zwaardere straf krijgen.

Jansen gaat op het persmoment kort in op de ongeregeldheden, die hij ten zeerste afkeurt. "De spelers hebben met gepaste wijsheid aangegeven dat ze dit afkeuren."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!