'Inktzwarte avond' zorgt voor schaamte bij AZ: 'Gaat alle perken te buiten'

'Inktzwarte avond' zorgt voor schaamte bij AZ: 'Gaat alle perken te buiten'

19-05-2023 17:07
45

AZ kijkt met schaamte terug op de incidenten op de tribune na afloop van het duel met West Ham United. De Alkmaarders hebben een officieel statement naar buiten gebracht, waarin de club spreekt van een 'inktzwarte avond' en aangeeft de relschoppers op te sporen en maatregelen te treffen.

AZ verloor donderdagavond met 0-1 van West Ham, waarna een groep 'supporters' zich liet gaan. De groep belaagde West Ham-fans en familieleden van de spelers, waardoor de ME eraan te pas moest komen. 'Waar vooraf iedereen hoopte op een historische Europese wedstrijd, werd het een inktzwarte avond vanwege de gebeurtenissen rondom het laatste fluitsignaal. Het werd een avond om met schaamte op terug te kijken. Niet vanwege het voetbal, maar door het gedrag van sommige bezoekers. Het woord supporters kunnen we voor deze mensen helaas niet gebruiken', zo is te lezen op de clubsite.

'Wat er is gebeurd gaat alle perken te buiten. De club biedt nogmaals oprechte excuses aan richting West Ham United en alle duizenden goedwillende AZ-supporters die eveneens hinder hebben ondervonden van het wangedrag', vervolgt AZ in het statement. 'AZ is een club van beschaving en waar sportiviteit en normen en waarden voorop staan. De club gaat er alles aan doen om, samen met de betrokken instanties, deze personen te achterhalen en passende maatregelen te treffen', luidt het statement. 

Eerder liet algemeen directeur Robert Eenhorn zich ook al uit over het incident, dat ook vanuit Engeland kon rekenen op zware kritiek. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!