'Het maakt me geen bal uit welke tegenstander we in de play-offs krijgen'

'Het maakt me geen bal uit welke tegenstander we in de play-offs krijgen'

23-05-2023 12:44
14

Het maakt voor Reinier Robbemond niet uit wie de tegenstander van Willem II is in de play-offs. De trainer kijkt naar eigen zeggen 'niet méér of mínder uit naar wedstrijden tegen bepaalde ploegen'.

"Dat hebben we het hele seizoen nog niet gedaan", aldus Robbemond voorafgaand aan het eerste duel met VVV-Venlo in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Of we nou tegen Heracles Almelo of een Jong-team speelden: dat heeft nergens ook maar enig verschil gemaakt in onze benadering. We doen altijd alles op dezelfde manier. En welke tegenstander we nu of later in de play-offs krijgen... Ik heb net tegen de jongens gezegd, en dat meen ik ook honderd procent: het maakt me geen bal uit."

Voor Willem II beginnen een aantal cruciale weken. De komende weken wordt bepaald welke club promoveert naar de Eredivisie. "Dat is toch het allermooiste?", stelt Robbemond, die deze instelling als speler niet altijd had. "Het zit in mijn karakter: ik zat heel erg in het moment en genoot misschien te weinig van bepaalde dingen. Pas later in mijn carrière ben ik dat bewuster gaan doen."

Willem II speelt dinsdagavond de uitwedstrijd tegen VVV. Zaterdag is de return in Tilburg. De winnaar van het tweeluik neemt het in de halve finales van de play-offs op tegen FC Eindhoven of Almere City.