Slot hakt knoop door en blijft bij Feyenoord: 'Mijn wens is om door te bouwen'

Slot hakt knoop door en blijft bij Feyenoord: 'Mijn wens is om door te bouwen'

25 mei - 08:56 Laatste update: 10:02
686

Arne Slot blijft bij Feyenoord. De 44-jarige oefenmeester zal komende zomer niet de overstap naar Tottenham Hotspur maken.

Woensdag hebben Rafaela Pimenta, de zaakwaarnemer van Slot, en Dennis te Kloese, algemeen directeur bij Feyenoord, lang onderhandeld over een mogelijke stap naar Spurs. Donderdag laat Slot weten dat hij Feyenoord trouw blijft. "Ik heb een hoop gehoord over de interesse van andere clubs in mij", begint hij, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Ik ben dankbaar voor de waardering die daaruit spreekt, maar mijn wens is om bij Feyenoord te blijven en door te bouwen op de basis die er de afgelopen twee seizoenen is gelegd."

"Er lopen geen transferbesprekingen en die zijn er ook niet geweest en de bespreking van gisteren ging uitsluitend over een eventuele verlenging: Alle gesprekken met Feyenoord zijn slechts daarop gericht. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen bij Feyenoord", aldus Slot.

Slot gaat dus met Feyenoord de Champions League in. De landskampioen kan aan de hand van Slot en Te Kloese bouwen aan een elftal dat klaar is om de grootste Europese competitie in te gaan.

In juli 2021 stapte Slot in als trainer van Feyenoord, nadat zijn overgang een halfjaar eerder al naar buiten werd gebracht. In zijn eerste seizoen bij de Stadionclub haalde hij de finale van de Conference League. Een jaar later kroont hij zich tot landskampioen en pakt hij zijn eerste prijs als trainer. Slot staat tot dusver precies honderd officiële wedstrijden aan het roer bij Feyenoord. Daarin pakte hij gemiddeld 2,15 punten per duel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s