Feyenoord moet andere KKD-clubs teleurstellen door alliantie met Dordrecht

Feyenoord moet andere KKD-clubs teleurstellen door alliantie met Dordrecht

26 mei - 20:05 Laatste update: 20:11
33

Feyenoord zal naar alle waarschijnlijkheid alleen nog maar talenten bij FC Dordrecht stallen in de Keuken Kampioen Divisie. De landskampioen is vrijdag een alliantie aangegaan met Dordrecht.

Hans de Zeeuw (foto), directeur bij FC Dordrecht, laat dat weten aan RTV Dordrecht. Door de alliantie kunnen Feyenoord-talenten speeltijd opdoen in de KKD en kan Dordrecht gebruikmaken van het scoutingsapparaat van Feyenoord. "Feyenoord heeft de afgelopen twee jaar bewezen dat ze met hun scouting behoorlijk wat stappen hebben gemaakt. Ze hebben op basis van een bepaalde filosofie een nieuwe, professionele wind laten waaien", meent Leon Vlemmings, innovatiemanager bij Dordrecht. 

De alliantie houdt ook in dat spelers van Feyenoord niet meer naar andere KKD-clubs kunnen. Momenteel is dat voor Naoufal Bannis (FC Eindhoven), Lennard Hartjes (Roda JC), Thijs Jansen (TOP Oss) en Denzel Hall (ADO Den Haag) nog wel het geval. "In principe is dat niet mogelijk", erkent De Zeeuw, die een slag om de arm houdt. "Wij zijn wel de eerste keus, maar als onze selectie af is, zou het ook onzin zijn dat er niemand van Feyenoord ergens anders kan spelen."