Nog geen bericht van Koeman of Lodewijks: 'Gelukkig niet, zou amateuristisch zijn'

Nog geen bericht van Koeman of Lodewijks: 'Gelukkig niet, zou amateuristisch zijn'

27-05-2023 13:31
13

Andries Noppert hoopt dat hij geselecteerd wordt door bondscoach Ronald Koeman voor de Final Four van de Nations League. In de laatste Eredivisie-speelronde maakt de sc Heerenveen-keeper na lang blessureleed zijn rentree.

Zondag staat Noppert tegen zijn oude club Go Ahead Eagles voor het eerst sinds januari onder de lat. In gesprek met ESPN wordt de doelman gevraagd of hij gedurende zijn herstel contact met de bondscoach heeft gehad. "Ik heb meer contact gehad met Patrick Lodewijks, de keeperstrainer van Oranje. We hebben regelmatig contact gehad over hoe het herstel ging, dat is alleen maar goed."

Lodewijks of Koeman heeft volgens Noppert nog niet laten weten of de Fries er tegen Kroatië bij is. "Nee, gelukkig niet. Dat zou amateuristisch zijn", stelt hij. "Als je het laat zien kom je er misschien voor in aanmerking. Het is niet zo dat Andries Noppert bij Oranje zit als Andries Noppert fit is. Ik probeer het zo goed mogelijk in te vullen."

Als Noppert in de selectie wordt opgenomen, heeft hij slechts negentig minuten in de benen. "Als je het mij persoonlijk vraagt, zou dat genoeg moeten zijn. Ik wil altijd heel graag", aldus de keeper. "Maar ik heb nog geen geluiden gehoord."